Coaching

Erik van Putten, Van Putten Automatisering:
www.vpa.nl

"Een coachingsgesprek met Marjolein voelt als een aangename warme deken.
 Ze kan overal over meepraten en laat je in je eigen tempo jouw sterke en zwakke punten vinden. Het eindresultaat is voor mij geweest dat ik ze allemaal, en meer punten dan verwacht, heb kunnen aanpakken en beter benutten." 

Ludo Westerveld, Master of Science Biomedische Wetenschappen:
"Marjolein is een betrokken en prettige loopbaancoach. In een kort traject heb ik dankzij haar enthousiaste en doortastende houding snel inzicht gekregen in mijn professionele ontwikkelruimte en mogelijkheden. Ik heb bovendien materiaal overgehouden aan de oefeningen van het traject waar ik nu nog op terug kan vallen. Dat zie ik als een bonus. Mijn ervaringen met Marjolein als coach zijn bijzonder positief. Ik beveel haar van harte aan."

Laurine Houtman, Strategisch adviseur Rijkswaterstaat:
"Ik heb Marjolein leren kennen als een enthousiaste en betrokken loopbaancoach tijdens mijn werkperiode bij het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Zij hielp mij op strategische wijze meer inzicht te krijgen in mijn persoonlijke eigenschappen, (werk)kwaliteiten en competenties en hoe die op een juiste manier in te zetten. Een leerzaam traject!"

Ing. Wilma van de Heijning, Senior Technician, FrieslandCampina:
"Ik vond het moeilijk om antwoord te geven op vragen over toekomstige functies. Maar ach dat zal wel goedkomen dacht ik altijd... maar is dat zo? Na gesprekken met HR besloot ik om met Marjolein een loopbaancoachingstraject te doen.
Marjolein heeft zelf een technische achtergrond en dat is erg fijn als je in een technische omgeving werkt. Marjolein is een prettig persioon, is integer, duidelijk en helder in haar communicatie en voelt goed aan waar de 'zere' plekken zitten (dit laatste in positieve zin). Ik vind het bijzonder dat ze elke keer weer verrassende verbanden legt die mij helpen om mijn keuzes beter te begrijpen. Ik ben blij dat ik dit traject heb gevolgd. Het heeft mij inzicht in mezelf en zelfvertrouwen geleverd. Ook weet ik nu wat ik wil in de toekomst en hoe ik dit kan bereiken."

Michiel Werkman, Business Consultant, columnist en schrijver van het boek 'Rotbanken', directeur De Kredietunie bv:
www.sparringpower.nl

"Ik heb Marjolein onder meer meegemaakt in haar hoedanigheid
 als professionele personal coach. Vooral haar enthousiasme en zeker de persoonlijke betrokkenheid springen in het oog.  Marjolein levert op een sympathieke wijze en uiterst concreet veel toegevoegde waarde. Zij confronteert zonder daarbij ooit 'confronterend' te zijn. Ik heb de samenwerking met haar als uitermate plezierig ervaren en beveel haar dan ook van harte aan." 

Dr. Vincent Verhoeven, Cluster Leader Technology, FrieslandCampina:
"In mijn baan binnen een innovatieve technische omgeving merkte ik dat ik vastliep. Waar in mijn omgeving veel waardering was voor mijn werk, ontbrak bij mij de voldoening. Hierdoor had ik minder plezier in mijn werk en minder energie na mijn werk.
Tijdens het coachingstraject heb ik meer begrip gekregen waar mijn frustratie vandaan kwam en samen met Marjolein een aantal belemmeringen aangepakt. Door de coaching sta ik nu zichtbaar steviger in mijn schoenen en bereik ik meer. Ook heb ik helder voor ogen waar ik naar toe wil. Wat me aansprak in de coaching van Marjolein is dat het aangrijpt op de oorsprong van mijn gedrag en dit verbindt met concrete situaties. Daarnaast is Marjolein een actieve sparringspartner en geeft verschillende invalshoeken en tips."

Ing. Natasja Wakidjan, Veiligheidsadviseur /Werkvoorbereider, Afval Energiebedrijf Amsterdam:
"Door de coachsessies met energiewerk luister ik beter naar mijn lichaam en dus naar de psyche/emotie die daarachter zit. Bepaalde denkbeelden en patronen waar ik inzat door mijn opvoeding zijn doorbroken en hebben een juist plaatsje gekregen. Ik ben meer in mijn kracht gaan staan en ben van daaruit in beweging gekomen, met allerlei positieve effecten o.a. in mijn werk. Marjolein snapt hoe je in je eigen valkuilen stapt en wat je de sterkten en zwakten zijn. Ze geeft je ruimte en helpt je om jouw sterkten optimaal te benutten."

S. L.:
“Ik begon met mijn eigen bedrijf en wilde mijn manier van communiceren verbeteren. Ik begreep dat goede communicatie een voorwaarde is om zaken te doen. Marjolein Hartkamp heeft mij zowel op persoonlijk als op zakelijk en loopbaangebied kunnen helpen. Haar flexibiliteit hierin heb ik als erg prettig ervaren. Ze is niet zweverig maar juist erg praktijkgericht, ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Marjolein denkt echt met je mee, is betrouwbaar, oprecht geïnteresseerd en was voor mij als een rots in de branding. Ze is heel persoonlijk en toch heel professioneel. Als zij je een spiegel voorhoudt is dat soms confronterend maar ook leerzaam.
Het coachingstraject met Marjolein leverde mij heel veel inzicht en duidelijkheid. Mijn knelpunten zijn verhelderd en met deze punten heb ik kunnen oefenen in de praktijk. Tijdens gesprekken met klanten blijf ik nu veel meer mijzelf en ontspannen. Het traject heeft mij handvatten gegeven hoe om te gaan met bepaalde persoonlijke eigenschappen en ook langere tijd na de coachgesprekken merk ik dat ik er nog profijt van heb
.

Michiel Veenstra, Senior Business Analist, ASR:
“Ik heb bij Marjolein Hartkamp een loopbaancoachingstraject gevolgd. Dit heeft mij veel inzicht in mijzelf gegeven. De loopbaancoachingsvragen die ik had opgesteld zijn allemaal aan bod gekomen. Marjolein is zeer gestructureerd, bereid zich goed voor en dit verwacht zij ook van de gecoachte. Daar waar de oefeningen voor mij onvoldoende resultaten opleverden, kwam zij met extra aanvullende oefeningen die net dat extra zetje gaven. Marjolein maakt een helder plan waardoor je weet wat er wanneer van je verwacht wordt om tot een volledig eindresultaat te komen. Marjolein is een prettige en gedreven persoonlijkheid en ik dank haar voor de inzichten die zij mij heeft gegeven.

Mario Felicetti, Global Director Sales and Business Development, Johnson Matthey:
“ I had the chance to be coached by Marjolein during my assignment as Regional Sales Manager. The objective of the coaching was to improve my communication skills, with particular focus to situations of conflict management. Marjolein was communicating with me in a way that I perceived direct and sincere and this helped establishing from the very beginning a good dialogue. She also has a thorough understanding of both Sales and Business processes in a technical environment which allowed her to understand in detail the real examples we would discuss during our session.
I found Marjolein's proactive approach not only very effective but also very useful for me to understand my hidden way of communicating. She would not simply listen to me but challenge me showing all those natural defensive mechanisms I had built up without even noticing.
My experience with her as a coach has been very useful, it helped me in recognizing early in the process some clear pitfalls in my way of communicating and made me more effective when communicating with customers, both outside and inside the organization I was working for.” 

Tineke Hoogland, Beschermingsbewindvoerder:
www.deschakelbewindvoering.nl
"Ik heb de coachgesprekken met Marjolein als prettig ervaren, al waren de reflectieverslagen en opdrachten niet altijd makkelijk. Marjolein is serieus, doortastend en duidelijk en gaat tegelijkertijd soepel om met voor mij lastige opdrachten. Ik kreeg de ruimte om het op mijn manier te doen.
Ik denk dat het voor een ieder die even uit evenwicht is qua werk een aanrader is om een coachtraject in te gaan met Marjolein. Het helpt je weer jezelf te vinden en je eigen kracht te ontdekken. Marjolein heeft hier een goede begeleiding in gegeven, waardoor ik een duidelijk inzicht heb gekregen in wie ik ben en wat ik wil. De focus op wat ik wil doen is versterkt en ik weet nu dat ik op de goede weg ben.”

Marjolein van Geene:
“Ik had het niet meer naar mijn zin op mijn werk, maar wist niet zo goed hoe ik dat kon verhelpen of wat ik wel wilde doen. Ik wilde een verantwoorde keus maken, maar kwam daar zelf niet uit. Het coachingstraject bij Marjolein Hartkamp heeft mij duidelijkheid gegeven welke richting ik op wil. Ook weet ik nu welke waarden voor mij belangrijk zijn en hoe ik die terug wil zien in mijn (nieuwe) baan. Als gevolg van het bespreken van mijn valkuilen is het voor mij nu mogelijk om anders te reageren en beter met lastige situaties om te gaan. Ook in mijn huidige baan weet ik door de tips van marjolein de problemen beter aan te pakken.
Marjolein geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen, waardoor ik problemen kan bespreken. Zij kijkt objectief naar de problemen en neemt geen genoegen met een half antwoord. Dat maakt het mogelijk om te sparren en te spiegelen. Wat ik erg goed vind is dat Marjolein haar aanpak van tevoren bepaalt, maar hem ook aanpast aan mijn behoeften van dat moment. Zo had ik grip op mijn eigen coachtraject.” 

Intervisiebegeleiding

Kitty van Leeuwen, Docent/Pubercoach:
"Ik heb de intervisiebegeleiding van Marjolein als heel erg prettig ervaren. Ze heeft ervoor gezorgd dat er een ‘veilige’ omgeving was voor iedereen. Ik voelde me op mijn gemak in de groep en had ook het idee dat mijn inbreng van toegevoegde waarde was. Zij hield de grote lijnen goed in de gaten, zodat we niet afdwaalden van het onderwerp dat besproken werd. Ze gaf iedereen de ruimte om zijn/haar zegje te doen, maar gaf ook aan als we weer verder moesten. Ik vond ook haar actieve rol heel prettig."

Bren Hortensius, Hortensius Marketing Consultancy:
"Als intervisiebegeleider ervaar ik Marjolein als professioneel. Ze toont oprechte belangstelling om met de deelnemers de ingebrachte case aan te pakken met behulp van een intervisiemethode.Ze begeleidt het groepsproces goed en houdt tijdsdruk, proces en creativiteit in balans."

Joyce Bosch, Coach, Counsellor & Trainer en Thai Yoga masseur:
www.enjoy-ce.com 
 "Marjolein is een goede intervisiebegeleider. Ze geeft goed structuur aan met flexibiliteit en empathie. Ze is prettig en rustig in de omgang. Een betrokken en enthousiaste begeleider met oog voor detail en overzicht.”