Skip to main content

Ik ben Marjolein Hartkamp

Ik coach gevoelige hoogopgeleide mensen die stappen willen of moeten zetten in hun loopbaan of hun functioneren willen verbeteren. Vaak zijn dat mensen die het moeilijk vinden om zichzelf of hun ideeën te ‘verkopen’. Of mensen waarbij onzekerheid, frustratie of langdurige stress hen in de weg zit.

Balans tussen werkplezier en stress
In mijn levensloop heb ik zelf vele stappen buiten mijn eigen comfortzone gezet om andere uitdagingen aan te gaan en om mijzelf te ontwikkelen. Deels uit enthousiasme of omdat ik ervoor gevraagd werd, deels omdat ik het niet meer naar mijn zin had. Als hooggevoelig en - in de kern - introvert persoon vond ik dat niet altijd makkelijk. Toen ik leerde coachen, voelde het alsof alles voor mij op zijn plek viel. Ik voelde dat ik ‘hiervoor ben gemaakt”, en zo’n ervaring gun ik iedereen.

Nieuwe uitdagingen aangaan gaf mij veel werkplezier maar soms ook veel stress. En als er dan in mijn privéleven ook nog ernstige dingen gebeurden, werd mij dat soms ook te veel. Hierdoor ben ik mij gaan verder gaan verdiepen in stress. Door cursussen en workshops te volgen en er boeken over te lezen, heb ik geleerd hoe je daar mee om kunt gaan, zeker ook met vallen en opstaan.

Mijn manier van coachen
Het is zonde als mensen hun talenten onbenut laten, of zichzelf beperken en daardoor minder bereiken of ongelukkig zijn. Met betrokkenheid, ogenschijnlijk eenvoudige vragen en gezonde nieuwsgierigheid help ik jou jezelf beter begrijpen en inzicht krijgen in wat je (anders) kan doen om jouw doelen te bereiken. Mijn ‘bèta-eigenschappen’: analytisch vermogen, zorgvuldigheid en gestructureerdheid, combineer ik met ‘alfa-eigenschappen’: empathie, intuïtie en aandacht voor wat er emotioneel en fysiek ervaren wordt, zoals pijn, vermoeidheid of ziekte.

Mijn motto: “Er is altijd een manier om te verbeteren” helpt mij om belemmeringen onder ogen te zien, aan te pakken, weg te nemen óf om andere manieren te vinden om er mee om te gaan.

Heb jij iets wat je tegenhoudt om het beste uit jezelf te halen? Neem dan contact met mij op.

Meer over mijn werkwijze en methoden vind je hier.


Heb jij iets wat je tegenhoudt om
het beste uit jezelf te halen?


Mijn achtergrond

Opleiding
Na mijn vwo-opleiding, volgde ik de studie HTS-Chemische Technologie. Door een cursus over verandermanagement kwam er geleidelijk aan een nieuwe route in mijn loopbaan richting het faciliteren van veranderprocessen en projectmanagement. Een coaching training in 2005 initieerde een verlangen om van coaching mijn werk te maken. Daarna volgden NLP-opleidingen en heb ik mijn expertise verder uitgebouwd met een Post-HBO opleiding in Loopbaancoaching.
Elk jaar volg ik een opleiding of training en meerdere workshops en webinars en lees ik boeken om mijn kennis en vaardigheden te verdiepen of te verbreden.

Ervaring
Als chemisch technoloog heb ik 11 jaar gewerkt in onderzoek en ontwikkeling en als technisch verkoper in Europa. Daarna heb ik gedurende 12 jaar gewerkt aan het invoeren en verbeteren van verandermanagement en projectmanagement binnen Akzo Nobel, o.a. in de rol van coördinator Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Hierbij heb ik samengewerkt met mensen in allerlei functies en afdelingen. Dit helpt mij als coach om mij makkelijk te kunnen verplaatsen in de werksituaties van mijn cliënten.

Na het verbeteren van chemische producten en bedrijfsprocessen ging mijn interesse steeds meer naar het verbeteren van de chemie tussen mensen. Als interne coach begon ik in 2007 met coachen van professionals en vanaf 2012 werk ik als zelfstandig loopbaancoach en personal coach.

Wil je nog meer weten over mijn achtergrond? Kijk dan op mijn LinkedIn pagina.

Heb je zin om samen met mij aan de slag te gaan?  Bel mij of stuur mij een bericht of appje om een intakegesprek aan te vragen.