Skip to main content

Personal coaching

Vrijheid voelen en krachtig communiceren

Is het volgende op jou van toepassing?

  • Je klapt wel eens dicht in een gesprek, vooral als de ander boos reageert en je wilt hier anders mee omgaan.
  • Je voelt je vaak onzeker en wilt steviger in je schoenen staan.
  • Je past je aan alles en iedereen aan en je wilt weer ontdekken wat jíj wilt.
  • Ze zeggen dat je beter moet communiceren, maar je weet niet hoe.
  • Je bent teleurgesteld of je blijft boos op anderen en je wilt daarvan af.
  • Je ergert je steeds aan dezelfde persoon en je wilt daar verandering in brengen.

Door gevoelens weg te drukken en door te zetten gaat het even iets beter. Later laait het gevoel echter weer op en het kan je soms zelfs overvallen.

Vaak wordt de oplossing gezocht in het praten over taken en afspraken, maar datgene wat er onder zit, wat het gedrag veroorzaakt, wordt niet gezien. Praten over dit soort problemen is vaak niet voldoende, op een gegeven moment heb je genoeg gepraat. Wat er nodig is, is dat je met je onbewuste aan de slag gaat om je emotionele rommel op te ruimen. Wat ik je wil laten ervaren is dat emoties er gewoon zijn, maar dat ze je niet hoeven te overweldigen of je tegen te houden om te doen wat je wilt.

Ik help je graag om meer vrijheid te voelen en krachtig te communiceren met zelfvertrouwen en wederzijds respect.


Referenties personal coaching

Ivo – Technisch Bedrijfskundige 
Ik wilde het overtuigen en mobiliseren van collega’s verder ontwikkelen en mijn toekomstige rollen in de organisatie bepalen. Enerzijds ben ik gaan inzien dat hoe ik kijk naar mijn rol en mijn verantwoordelijkheid, bepalend is voor hoe ik mensen overtuig. Anderzijds heb ik geleerd hoe ik mij politieker kan opstellen en heb ervaren dat dit werkt.

Naast dat de coaching inhoudelijk heel goed was, realiseerde Marjolein een aantal belangrijkere voorwaarden: vertrouwen, ruimte voor discussie en flexibiliteit; wat is nu belangrijk voor me en wat misschien gepland maar op het moment minder urgent.
Samen vormden wij een persoonlijke doelstelling rondom persoonsgerichtheid, die een geweldige inkijk in mezelf heeft gerealiseerd. Mijn leven verbeterd!

Mark van Oorschot – Fulltime traveler (voorheen Directeur EIB Insulating Contracting)
Kan ik naar ander werk geraken en wat moet ik daarvoor doen of juist laten? Met deze vragen kwam ik bij Marjolein. Uiteindelijk zijn wij meer terecht gekomen bij hoe ik mij gedraag, wat mijn mogelijkheden zijn en wat mijn beperkingen zijn. En hoe ik daar het beste mee om kan gaan. Mijn conclusie is dat ik dingen anders kan doen, maar dat er een aantal zaken zijn die ik niet kan veranderen en een aantal die ik niet wil veranderen. Ook al lijkt het wellicht rationeel niet wat ik wil, mijn gevoel zegt uiteindelijk wat ik wil doen. Ik ga vanaf nu meer mijn eigen gevoel volgen.
Tijdens de coachingsgesprekken voelde ik mij op mijn gemak; Marjolein straalt rust uit en zij wilde echt het beste voor mij vinden. Ik vind het echt fijn dat ik met haar dit coachtraject heb gevolgd. De oefeningen en haar open en eerlijke kijk op zaken hebben mij de juiste inzichten gegeven.

Projectmanager
Ik kreeg weinig energie meer van mijn werk en had er minder plezier in. Deels door veranderingen op het werk en deels door repeterende werkzaamheden. Irritaties voerden de boventoon. Papierwerk begon een steeds groter deel van het werk te worden en daar ligt niet mijn kracht. Ik ben meer van snel analyseren en oplossingsgericht denken en handelen.

Ik ben erg positief over het coachingstraject, omdat het mij inzicht gaf in andere werkwijzen en zienswijzen. De schriftelijke oefeningen met open vragen lagen mij meestal minder goed, in het coachingsgesprek lukte dat wel. Ik voelde mij op mijn gemak, waardoor ik open en vrij kon praten. Marjolein liet mij inzien dat het niet altijd klopt wat ik denk of vind. Dat ik het ook vanaf de andere kant kan bekijken en interpreteren, waarbij er geen goed of fout is.

Opkomende irritaties negeer ik òf ik onderzoek wat een ander wil en wat het oproept bij mij. Ik probeer mij nu meer te verplaatsen in een ander en dat mee te nemen tijdens gesprekken en het uitvoeren van mijn werkzaamheden.

Wil jij ook ook jouw eigen emoties
de baas zijn?