Skip to main content

IEMT coaching

Laat heftige gevoelens verminderen of verdwijnen

Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een krachtige methodiek om problemen aan te pakken die je een terugkerend naar gevoel geven. Problemen die je met alleen praten meestal niet kunt oplossen. Hierbij laat ik je met je ogen bewegen om een verandering tot stand te brengen. Een coachsessie met IEMT geeft vaak snel een blijvende verandering.

Waar kan IEMT bij helpen?

 • Stressvermindering en preventie van burn-out.
 • Verminderen van emoties en gevoelens, zoals angst, boosheid of schaamte.
 • Neutraliseren van negatieve overtuigingen over jezelf.
 • Fobie, angsten en depressieve klachten.
 • Trauma's, posttraumatische stress.

Hier zijn voorbeelden van problemen waarmee ik mijn cliënten heb kunnen helpen:

 • Het laten verdwijnen van angst voor spinnen en het verminderen van vliegangst.
 • Verminderen van stress waarna ontspanning en concentratie verbeterden.
 • Ergeren aan en boos worden door geluiden die anderen tijdens het eten maken (mysofonie).
 • Emotionele triggers van een relatie – zoals nare gevoelens bij rijden door de straat waar de ex woont.
 • Een dagelijks terugkerende heftige boosheid voor een bepaald persoon.
 • Verminderen van de heftigheid van het geëmotioneerd raken.
 • Het neutraliseren van overtuigingen:
  o     ‘Ik zit vast’,
  o     ‘Ik ben niet belangrijk genoeg’,
  o     ‘Ik laat over mij heen lopen’,
  o     ‘Ze luisteren niet’.

IEMT biedt een effectieve aanpak om verandering teweeg te brengen in je gevoelens en gedrag, en om je brein nieuwe, constructieve paden te laten verkennen. Tijdens IEMT-coaching help ik jou om veelal onbewuste (leer)ervaringen te herinneren en laat ik je op een gestructureerde manier met je ogen bewegen.

Ik vind IEMT een prettige en wonderlijk effectieve techniek. Je kunt er ernstige belemmerende gevoelens in uiteenlopende situaties mee behandelen. Tegelijk is het ook een heel fijne techniek om persoonlijke kwaliteiten of gewenst gedrag te versterken.
De resultaten verwonderen mij telkens weer, zowel qua effect als de snelheid van de veranderingen. Regelmatig kan ik dan ook de verbazing van het gezicht van de cliënt aflezen, als het nare gevoel is verdwenen.


Referenties IEMT

Dion Verhulst – Operations Manager

Mijn werk gaf mij geen voldoening meer en ik was op het randje van een burn-out. Ik was met mijzelf aan het ‘worstelen’ of ik mijn bedrijf moest vergroten of er mee stoppen, omdat het bedrijf een hele grote impact had op mijn gezinssituatie.
Ik zat midden in een echtscheiding en daarbij heeft Marjolein mij goed begeleid, waardoor ik alles wat daarin was gebeurd kon verwerken. Het heeft mij opgeleverd dat ik nu prima met mijn ex-partner overweg kan en dit alles komt ten goede aan onze kinderen.

Marjolein kon de pijnpunten op tafel te leggen en wist er iets mee te doen, zodat ik mijn leven weer op een positieve manier kon oppakken. Ze heeft met haar technieken mijn negatieve gedachten uit het verleden minder voelbaar gemaakt. Vaak had ik niet eens door, dat negatieve gevoelens over gebeurtenissen van zeker 20 jaar terug, te maken hadden met mijn dagelijkse negatieve gedachten. Dit heeft Marjolein als het ware opgeruimd in mijn hoofd en dit voelt nu heel natuurlijk en geeft me veel rust. Ik ben klaar voor nieuwe uitdagingen en sta weer volop in het leven. Daar waar ik eerst werd geleefd, kan ik nu weer zelf leven.

Marjolein is rustgevend en voelt je heel goed aan. Ik heb er wel veel aan moeten wennen dat ik meer uit mijn comfortzone moest stappen. Dit voelde in het begin helemaal niet goed, maar door goede tips en oefeningen heb ik dit overwonnen en ben ik letterlijk een ander mens geworden.

Development Manager
Het was heel makkelijk en fijn om met Marjolein te praten. Ze vroeg goed door en bracht steeds nieuwe zaken of oefeningen in. Marjolein luistert goed en kan dan ook goede voorbeelden van zichzelf geven. Ze hielp mij dingen uit het verleden weg te werken en gaf mij tips en trucs om met allerlei situaties om te gaan.

Wil jij ook ook af van die steeds
terugkerende of heftige gevoelens?